Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg ráma margarin
25 dkg túró
50 dkg liszt
2 tojássárga
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
kevés tej (1 dl)
20 dkg tepertő

bors

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összegyúrom, és hideg helyen pár órát, de akár 1 éjjelt is pihentetem. Közben a tepertőt ledarálom, borssal és sóval kikeverem, majd kinyújtom a tésztát, és elkenem rajta a fele töpörtyűkrémet, hajtogatom, kicsit pihentetem, majd kinyújtom, és a krém másik felét is rákenem, összehajtogatom, kb. 2 ujjnyira kinyújtom. A tetejét bevagdosom és megkenem tojással, kiszaggatom, tepsibe teszem és megsütöm.

Tanácsok:
álunk mindig dupla adagból készül, kevesebbel neki sem állok. Nem kell agyonsütni, viszont a túrótól nagyon finom, puha marad.

Ha a töpörtyűt elhagyjuk, akkor sajttal megszórva sajtos pogácsaként lehet megcsinálni.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parti pogácsa » Boszorkánypogácsa » Töltött ropogós pogácsák » Túrós pogácsa Cicustól
» Vajas pogácsa másképp » Miniszteri sajtos pogácsa » Zsíros pogácsa » Gyergyói tepertős pogácsa
» Krumplispogácsa » Túrós sajtos pogácsa » Sajtos pogácsa 2 » Pogácsa X
» Baconos pogácsa » Lilahagymás pogácsa 2. » Krumlis pogácsa » Grillezett húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.