Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Uborkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg uborka
1 közepes vöröshagyma
1-2 evőkanálnyi borecet
1-2 evőkanálnyi salátaolaj
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
fehérbors


Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt, hámozatlan uborkákat - miután végeiket levágtad - gyaluld vékony szeletekre. Add hozzá a szintén vékonyra karikázott és gyűrűire bontott hagymát, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd meg, majd hagyd egy órát pihenni. Ezután adj a levéhez kevés borecetet valamint salátaolajat és a tálalásig hűtsd le. Mielőtt az asztalra kerül, hintsd meg kevés pirospaprikával

Tanácsok:
A tejfölös verzióban a borecet és a salátaolaj helyett 1 dl tejfölt használunk, pirospaprika helyett pedig friss, vágott kaprot adunk a salátához.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög uborkasaláta » Tejfölös uborkasaláta » Sajtos uborkasaláta » Parasztos uborkasaláta
» Perzsa uborkasaláta » Uborkasaláta rizstésztával » Grúz diós uborkasaláta » Uborkasaláta télire
» Diós-sonkás uborkasaláta » Tojásos uborkasaláta » Krémsajtos uborkasaláta » Uborkasaláta eperrel
» Juhsajtos uborkasaláta » Uborkás rizssaláta » Gombasaláta 1. » Csirkés Cézár-saláta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.