| Újkrumplis tonhalsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 35 dkg aprószemű újburgonya 2 szem paradicsom 3 ek apróra vágott petrezselyem 15 dkg tonhalkonzerv 3 ek olívaolaj só őrölt bors 2-3 szem mogyoróhagyma (vagy fehérhagyma) 1-2 keményre főtt tojás 3-4 evőkanál fehérborecet (vagy világos balzsamecet) Elkészítés: 1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult, meghámozzuk és karikára vágjuk, majd megint félbe. 2.A tojást megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockára szeljük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. 3.Egy pohárban az olívaolajat és az ecetet összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. 4.Egy salátás tálba rakjuk a zöldségeket. A tonhalat villával szétnyomkodva szintén belekeverjük. 5.Az ecetolajöntettel meglocsoljuk, tetejére szórjuk a petrezselymet és hűtőben 1-2 óra alatt lehűtjük. 6.Hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |