Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Update somlói galuska recept

Kategória:


Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek zabkorpa
- fél csomag sütőpor
- édesítő ízlés szerint
Sziruphoz:
- 1 citrom és 1 narancs lereszelt héja
- édesítő ízlés szerint
- 2 dl víz
- mazsola
Krémhez:
- 25 dkg light mascarpone
- édesítő ízlés szerint
- darált dió
Öntethez
- 7 dl zsírszegény tej
- 1 csokoládés pudingpor
- édesítő ízlés szerint
Tálaláshoz hulala vagy más nem cukrozott növényi tejszínhab.

Elkészítés:
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. 4 tojás sárgáját édesítővel nagyon sokáig vertem, míg szép habos és majdnem fehér lett. Felvertem keményre a fehérjét. Nagyon óvatosan összeforgattam a kettőt, majd még óvatosabban belekevertem a zabkorpát és a sütőport. Ezt gyorsan bele kell önteni a vajazott lisztezett tortaformába vagy tepsibe, mert különben leülepszik a zabkorpa és azonnal be a sütőbe. 15 percig semmiképp se nyisd ki a sütőt, de amúgy összesen 25 percig sütöttem és csak miután teljesen kihűlt vettem ki a formából.
Kettévágtam, meglocsoltam az alaposan összeforralt leszűrt "sziruppal", édesítős light mascarponét és diót tettem közé. Teteje rá, megint a szirup, és nyakon öntöttem a csoki pudingból készült öntettel.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: vakri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéja-mézes galuska » Update 1 Sajtos tekercs » Piskóta (update 2) » Zabos palacsinta (Update1)
» Fánk (Update1) » Update mirinda szelet » Update 1 Zabpelyhes bonbon » Juhtúrós galuska
» Sonkával rakott galuska » Lángos (Update1) » Somlói torta » Aranygaluska 2
» Muffin (update 1) » KInder bueno update 2 » Norbi Update 1-es kenyér » Zabkorpás süti (update 1)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.