Tutireceptek.hu fejléc

Vadas kicsit másképp recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 és fél kiló vadhús
3 közepes fej vöröshagyma
1 kisebb fej foghagyma
2 db sárgarépa
2 db nagyobb zöldség
1 közepes zeller
20 dkg gomba (lehetőleg ne konzerv)
fél liter tejföl
1 kis doboz natur joghurt

bors
mustár
citromlé
egészbors
babérlevél

Elkészítés:
A vadhúst kis kockára vágjuk és kevés sóval és a babérlevéllel feltesszük főni,viz nélkül(idővel enged annyi levet,amibe megpuhul).Mikor megpuhult(de még nem teljesen),beletesszük az apróra vágott(ledarált)hagymát.Miután a hagyma üvegessé párolódott,beletesszük a kis kockára vágott zöldséget,sárgarépát,zellert és az összetört foghagymát.Izlés szerint sózzuk,borsózzuk,valamint az egész borsot is beletesszük.Felöntjük,annyi vizzel,hogy éppen ellepje,majd lassú tűzön készre fözzük.Ha megpuhult a zöldség,beletesszük az apróra vágott gombát(a gomba pillanatok alatt megpuhul).Ha teljesen kész izlés szerint beletesszük a mustárt,citeomlevet,majd ráöntjük a tejfölt és a joghurtot.Az egészet egyszer megrottyantjuk és már kész is.
Fött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: nóci1980


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás pite másképp » Rakott burgonya másképp » Kakaós csiga másképpen » Zsemlegombóc vadashoz
» Zöldségleves másképp » Rizseshús másképp » Tiramisu másképpen » Pite egy kicsit másképp
» Almás süti másképp » Brassói másképp » Vadas, marha húsból » Sütőtökkenyér(másképpen)
» Zellersaláta másképp » Túró Rudi - másképp » Mákos koszorú másképpen » Sült lazac másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.