Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vadas őzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 őz vesepecsenyéje
1 pohár vörösbor
3 kanál ribizlikocsonya vagy ribizlidzsem
só, bors
vaj vagy margarin a sütéshez

Elkészítés:
A vadas pácléből kivett bélszínt jól letisztítjuk a hártyáitól, szárazra töröljük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Könnyedén kiklopfoljuk és vajban kisütjük. Amikor belül már nem pirosak, forró tálra szedjük és melegen tálaljuk.
A sütéstől maradt vajba beleöntjük a bort és a ribizlidzsemet is besűrítjük.
Külön csészében adjuk a húshoz.

Tanácsok:
Zsemlegombóccal vagy gombás metélttel tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas marha » Vadas, marha húsból » Vadasszerűség sertéshúsból » Diétás vadas
» Libacomb vadasan » Vadas marhaszelet » Vadnyúl vadasan » Gomba vadasan
» Vadas gombóckáim » Vadas bélszín » Vadas-bármilyen husiból » Fővadászné bombája
» Vadász nokedli » Vadas-pulykából » Őszi vadászegytál » Vadászragu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.