Tutireceptek.hu fejléc

Vadászpástétom csőtésztával recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg őzcomb
20 dkg csőtészta
5 dkg zsír
20 dkg sajt
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
4 dl tejföl
5 db tojás
6 dkg vaj
babérlevél
kakukkfű

őrölt bors

Elkészítés:
A vadhúst megsózzuk, beletesszük egy serpenyőbe, leöntjük forró zsírral, majd mindegyik oldalát elősütjük. Hozzátesszük a karikákra szelt zöldségeket és a vöröshagymát, babérlevéllel, kakukkfűvel, őrölt borssal fűszerezzük és néhány percig együtt pirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a zöldségekkel és a füstölt szalonnával együtt kétszer ledaráljuk. Összekeverjük 1 dl tejföllel, 2 db tojással és szükség szerint megsózzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Összekeverjük 8 dkg reszelt sajttal, 3 dkg olvasztott vajjal, 3 db tojással és 3 dl tejföllel. Egy kuglófformát kikenünk a megmaradt vajjal, az aljára makarónit terítünk, majd a húsmasszából következik egy sor. Így rétegezzük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. Ügyeljünk, hogy a tetejére makaróni kerüljön. Nem túl forró sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából és reszelt sajttal meghintve tálaljuk


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös vadkacsa » Gombás vaddisznóragu » Szarvashátszín sajtbundában » Sült őzgerinc meggy-mártással
» Fácán vörösborban » Majoránnás ragu » Hamis vaddisznósült » Fűszeres bébipolip
» Lestyános vaddisznószelet » Hegyi pörkölt. » Boros libapecsenye » Mezőőr kedvence
» Fenyőmagos bélszín nyárson » Tepsis vaddisznóbélszin » Fácán-sült » Fogolypecsenye borókával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.