Tutireceptek.hu fejléc

Vadászpecsenye recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 db fácán vagy gyöngytyúk comb,
2 db mell,
4 dkg fokhagyma,
fél tubus pirosarany vagy paprikakrém,
1 dkg törött bors,
só,
5 dkg zsír,
1 teáskanál paradicsompüré,
2 szem borókabogyó,
1 csipet kakukkfű,
1 dl bor,
pirospaprika.

Elkészítés:
A megadott mennyiségű fokhagymából, paprikakrémből, paradicsompüréből, a fűszerekkel ízesítve, sűrű mártást keverünk.
(Készíthetjük úgy is, hogy egy kevés zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a többi ízesítő anyagot és kevés borral forralással besűrítjük.) A melleket és a combokat csontig bevagdaljuk, majd az így nyert nyílásokat megkenjük a mártással. Ezután átkötjük vagy hústűvel megtűzzük, forró zsírban megforgatjuk, majd kisebb lángon puhára pároljuk.
A fenti mártással készíthetünk ugyanilyen módon sertéskarajt is egybesütve. Különleges rántott húst is készíthetünk úgy, hogy a mártással, melyhez egy kanál vegetát is keverünk előző este, bekenjük a sertéshúsdarabokat; így pácoljuk egy éjszakán át, majd másnap szokásosan panírozva kirántjuk.


(DPG recepttára)


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvasgulyás » Vadasmártás zsemlegombóccal » Hegyi pörkölt. » Fűszeres bébipolip
» Vadraguleves cipóban » Jászberényi birkapörkölt » Vadnyúl vadasan » Bakonyi fácánmell
» Sült őzgerinc meggy-mártással » Kecskepörkölt » Tárkonyos őzragu. » Fűszeres szarvascsülök
» Ízletes sült vadkacsa » Párolt-sült nyúl vadasan » Szarvasragu leves Manul módra » Párolt vadkacsa


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.