Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliafagylalt forró szederrel recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
6 tojássárgája,
1 dl tejszín,
5 dl tej,
6 evőkanál cukor,
25 dkg szeder,
3 dl vörösbor,
1 teáskanál citromlé,
1 rúd vanília,
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk. A tejjel és a tejszínnel együtt felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 5 evőkanál cukorral fényesre keverjük. A felforralt tejet óvatosan a krémbe keverjük, majd az egészet lábosba öntve visszatesszük a tűzre, és gyenge tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha van benne néhány csomó, szűrőkanálon átszűrjük, és kihűtjük. Ha kihűlt, lapos tálba simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. 4-5 órán keresztül fagyasztjuk, időnként megkeverjük. A szeder szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit felforraljuk a vörösborral, a fahéjjal, 1 evőkanál cukorral és a citromlével. Az öntetet tálkába adagoljuk, ráhelyezünk 2-2 gombóc vaníliafagyit, tetejüket szederrel díszítjük, és mentalevelet teszünk mellé.

Tanácsok:
Más gyümölccsel, málnával, eperrel, sárgabarackkal ugyanígy elkészíthető.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás forró csokoládé » Forrócsoki - hideg napokra » Forró almás pite puncs » Forró csoki (vegan)
» Fűszeres Forró Csoki » Bodzalekvár szederrel » Forró almás bólé » Light forró csokoládé
» Mascarponetorta szederrel » Forró csokoládé fondant » Forró almalé » "Forró csoki"
» Forró eper hideg pezsgőben » Forró krémcsoki » Mákos guba forró meggyel » Forrócsoki


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.