Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliakrém eperöntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás,
1 teáskanál vaj,
0,5 liter tej,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tejszín,
néhány citromfű levél a díszítéshez

az öntethez:

50 dkg eper,
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, és beletesszük a vaníliás cukrot. Egy jénai tálban a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, utána beleöntjük a vaníliás tejet, és kis lángon, habverő segítségével, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és krémes állagú nem lesz. Az epret megmossuk, a szárát lecsipkedjük (pár szemet félreteszünk a díszítéshez), és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A kelyheket vízzel kiöblítjük, és megtöltjük a vaníliás krémmel. A tejszínt felverjük, és minden krémmel megtöltött kehely tetejére halmozunk belőle egy-egy kanállal. A tetejére eperöntetet locsolunk, és feldíszítjük a félretett eperszemekkel. A színhatás kedvéért megkoronázzuk egy citromfű levélkével. Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy órát hűlni hagyjuk.

Tanácsok:
Ezt a krémet többféle mirelit vagy friss gyümölcsből hasonló módon elkészíthetjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliakrémes tekercs » Ribizlis vaníliakrém » Vaníliakrémes kakaós süti » Almás, vaníliakrémes süti
» Sült vaníliakrém » Vaníliakrémes muffin » Őszibarack vaníliakrémmel » Vaníliakrémes almás muffin
» Rizsfelfújt eperöntettel » Vaníliakrémes szelet » Vaníliakrémes almatorta » Túrós lepény eperöntettel
» Bajor vaníliakrém » Hókifli ilyen módra » Ribizlis joghurttorta » Áfonyás lepény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.