Tutireceptek.hu fejléc

Vargányás omlett recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 db tojás,
1 gerezd fokhagyma,
néhány ág friss rozmaring,
só és frissen őrölt bors,
2 evőkanál libazsír,
30 dkg megtisztított, vastagon felszeletelt vargánya,
3 dkg parmezán sajt,
1 dl tejszín.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 175 fokra.
Egy közepes méretű serpenyőben megmelegítem a libazsírt. Amíg a zsír olvadozik, apróra vágom a rozmaringot.
Mikor a zsiradék már kellően meleg, beleforgatom a gombát, úgy, hogy mindegyik szelet kapjon egy ízes zsírréteget. Kicsit sózom, borsozom, lefedem a serpenyőt, és hagyom, hogy a gombák csendesen párolódjanak.
Ezalatt az idő alatt a tojásokat enyhén felverem egy közepes méretű tálban, amíg éppen csak összetörik a sárgája a fehérjével.
Kb. öt perc párolás után a gombákat megszórom az apróra vágott rozmaringgal, majd hozzá reszelem a fokhagymát.
A tejszínt belekeverem a tojásba, majd az egészet ráöntöm a rozmaringos-fokhagymás gombára. Egy-két kavarás, aztán takarékra állítom a tüzet. Jöhet a sajt; megreszelve ráhintem a gombás tojás tetejére.
Megvárom, míg az omlett közepe megfő, azaz már rezgősen összeállt, a serpenyőt betolom a sütőbe, és 10 perc alatt elkészül a mennyei vargányás omlett.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás, sonkás omlett » Rókagombás omlett » Tavaszi omlett » Zöldséges omlett
» Fokhagymás-paprikás omlett » Almaomlett » Vargányás krumplileves » Omlett 2 főre
» Sonkás-gombás omlett » Burgonyaomlett » Spenótos ricottás omlett » Rokfortos omlett
» Zabos omlett » Színes omlett » Vargányás hagymakrémleves » Karfiol-omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.