Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes babsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
15 dkg zöldbab
1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab
1 nagy doboz konzerv fehérbab
1 fej kis lilahagyma
1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem
2 evőkanál francia öntet

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró
vízben 1 percig főzzük ( blansírozzuk ). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe
áttesszük, majd lecsepegtetjük.
A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó vízzel leöblítjük. A
felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot
is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Néhány
óráig állni hagyjuk.
A babfélék arányát ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra,
hogy a saláta tarka legyen.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági vegyes pörkölt » Zöldbabsaláta virslivel » Vágott, vegyes savanyúság » Vegyes vágott előétel
» Vegyes kefires saláta » Aszpikos vegyes zöldség » Párolt vegyes zöldség » Diós zöldbabsaláta
» Indiai vegyes saláta » Vegetáriánus vegyes saláta » Vegyes friss saláta » Vegyes savanyúság télre
» Hideg vegyes gyümölcsleves » Vegyespikáns lekvár » Vegyes püré leves gazdagon » Joghurtos zöldbabsaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.