| Vegyes vágott savanyúság receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg káposzta (fehér) 4 db lilahagyma 1-2 piros paprika só 3 evőkanál cukor 4 evőkanál ecet (10%-os) Elkészítés: A káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni. A megtisztított hagymát nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni. A paprikát nagyon vékonyra kell vágni és a káposzta (azaz a tál oldalában) be kell sózni. Legalább 20 percig állni kell hagyni, majd jól átgyúrni és kicsavarni. Fél liter vizet össze kell keverni 3 evőkanál cukorral és 4 evőkanál ecettel. Majd bele kell tenni a (szinte) szárazra csavart káposztát, hagymát és paprikát és jól össze kell keverni, a zöldségeket jól bele kell nyomkodni a lébe. Már ilyenkor is finom, de ha érik, még jobb lesz. Hűtőben 2-3 napig tartható el. Tanácsok: - Nyáron uborkát is lehet tenni a vegyes vágottba, de akkor kihagyjuk belőle a paprikát. - Ha vöröshagymával csináljuk, akkor a hagymát lehet sózni a káposzta szélében. Lilahagymát azért külön sózzuk, hogy ne színezze rózsaszínre az egész vegyes vágottat. - A vegyes vágott akkor jó, ha friss, vékony levelű káposztából készül, a torzsát vastagon ki kell vágni és a káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |