Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Velencei tésztafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 főre)

20 dkg liszt
csipet só
1 narancs reszelt héja
4 dkg kristálycukor
2 tojás
napraforgó olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
baracklekvár vagy vaníliakrém a tálaláshoz

Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet.

Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.)

Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.

Tanácsok:
(A recept eredete: izemlekek.blogspot.hu)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztafánk » Velencei lasagne » Velencei kacsamáj » Gyors máglyarakás
» Kókuszcsúcs » Mákkrémes mákos keksz » Fekete ribizlis muffin » Mézkaramellben sült banán
» Citromos babapiskóta » Diós-kakaókrémes muffin » Puncs linzer » Csokis magyar pite
» Pudingos-grízes torta » Női szeszély 3. » Vaníliás tallérok » Di­é­tás kó­kusz­keksz


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.