| Velencei tésztafánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: (4 főre) 20 dkg liszt csipet só 1 narancs reszelt héja 4 dkg kristálycukor 2 tojás napraforgó olaj a sütéshez porcukor a szóráshoz baracklekvár vagy vaníliakrém a tálaláshoz Elkészítés: Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet. Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.) Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel. Tanácsok: (A recept eredete: izemlekek.blogspot.hu) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |