Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Velővel töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 evőkanál sör,
3 evőkanál méz,
majoránna,
étolaj,
őrölt bors,
só,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 evőkanál tejföl,
2 db tojás,
2 db zsemle,
6 db spárgafej,
10 dkg csiperkegomba,
30 dkg borjúvelő,
1 egész csirke.

Elkészítés:
Előkészítésként a velőt megabáljuk, hártyáitól megtisztítjuk.
A spárgafejet előfőzzük, a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk.
A gombát vékonyra szeljük, megpároljuk.
A csirke levágott nyakánál a bőrt óvatosan felemeljük.
A velőt a zsemlével, a gombával, a spárgafejekkel vagy a vékonyra szelt paprikával, a tojássárgájával és annak felvert habjával, 1-2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pici majoránnával, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel jól összedolgozzuk.
Ezt a masszát töltjük a csirke kitágított bőre alá.
Szépen összevarrjuk, kívül is megsózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe helyezve a sütőbe tesszük.
Mielőtt készre sülne, átkenjük a mézes sör keverékével.
Néhány percig még sütjük, míg csodálatos ízű és szép piros lesz.
Köretnek héjában főtt burgonya, friss saláta és jó magyar bor dukál hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött párizsi » Csirke kuglóf » Almás-tejszínes csirkemell » Csirke Dubary módra
» Kínai borsos csirke » Édes mézes csirke » Töltöttkáposzta » Töltött pulyka nyakbőr
» Grillcsirke zöldséggel » Színes csirkemell » Sajttal rakott csirkemell » Naranccsal sült csirkecomb
» Töltött alma » Májas csirkerolád » Kínai mogyorós csirke » Hamis tortilla csirkével


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.