Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Virslis lábtörlő recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1.25 dkg élesztő
1 kk só
0.5 teáskanál cukor
0.75 teáskanál napraforgó olaj
40 dkg virsli (8 db.)
1 db tojás (a kenéshez)
1 ek szezámmag (vagy köménymag, vagy lenmag,
de el is hagyható)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Pizzavágó késsel hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
Ezután a hosszában félbevágott virsliket, beszövögetjük a tésztacsíkok közé.
Felvert tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük a "lábtörlőt".


A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis kifli » Mutatós virsliszendvics » Virslis tarhonya leves » Virslis rakott cukkini
» Virslis Rántott Palacsinta » Almás virslisaláta » Virslis-krumplis golyók » Gombás virslisaláta
» Virslis rizottó » Virslis karfiolsaláta » Lecsós-virslis "tokány" » Virslis hentestokány
» Szezámmagos virslis kifli » Póréhagymás virslisaláta » Virslis rakott kelbimbó » Virslis krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.