Tutireceptek.hu fejléc

Virslis lábtörlő recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1.25 dkg élesztő
1 kk só
0.5 teáskanál cukor
0.75 teáskanál napraforgó olaj
40 dkg virsli (8 db.)
1 db tojás (a kenéshez)
1 ek szezámmag (vagy köménymag, vagy lenmag,
de el is hagyható)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Pizzavágó késsel hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
Ezután a hosszában félbevágott virsliket, beszövögetjük a tésztacsíkok közé.
Felvert tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük a "lábtörlőt".


A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis tekercsek » Virslis-krumplis golyók » Virslis rakott cukkini » Virslis krumplisaláta
» "lábtörlő" » Kukoricás virslisaláta » Virslis kifli » Hagymás virslisaláta
» Virslis kifli olajban » Káposztás-virslis kifli » Virslis lecsó » Frankfurti virslisaláta
» Szezámmagos virslis kifli » Virslis Rántott Palacsinta » Virslis hajdina krokett » Virslis tarhonya leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.