Tutireceptek.hu fejléc

Virslis-sajtos lángos a’la Tina recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
4-5 db-hoz:
50 dkg finomliszt,
2.5 dkg élesztő,
1 kockacukor,
4 -5 dl víz,
2-3 szelet sajt, (lehetőleg trappista),
4-5 db frankfurti virsli,
Só,
Olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A virsliket hosszában bevagdosom, s belehelyezem a csíkokra felvágott sajtot.
Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl vízzel felfuttatom. Hozzáadom a liszthez, adok hozzá sót, s annyi vizet, amennyit felvesz. Jól összedolgozom, fél órát kelni hagyom. Utána fánk szaggatóval kiszaggatom a lángost, kicsit kinyújtom, beleteszem a sajttal megtöltött virslit, s összecsomagolom. Vigyázat, a virsli ne lógjon ki a tésztából!
Végül bő olajban kisütöm a lángost.

Tanácsok:
1 megfőtt, összetört közepes méretű krumplit is lehet tenni a tésztába, akkor friss marad és még ízletesebb. :)


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőporos lángos » Paraszt lángos Erzsi módra » Lángos muffin (Update 1) » Mindig friss lángos
» Joghurtos lángos » Tepertős krumplilángos » Lusta lángos » Igazi piaci lángos recept
» Zacskós lángos » Lángos, mint a piacon » Cukkínis lángos » Finom lángos
» Tejfölös lángos » Krumplis lángos » Krumplilángos 2 » Lángos Ibitől


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.