| Virslis-sajtos lángos a’la Tina receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 4-5 db-hoz: 50 dkg finomliszt, 2.5 dkg élesztő, 1 kockacukor, 4 -5 dl víz, 2-3 szelet sajt, (lehetőleg trappista), 4-5 db frankfurti virsli, Só, Olaj a sütéshez. Elkészítés: A virsliket hosszában bevagdosom, s belehelyezem a csíkokra felvágott sajtot. Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl vízzel felfuttatom. Hozzáadom a liszthez, adok hozzá sót, s annyi vizet, amennyit felvesz. Jól összedolgozom, fél órát kelni hagyom. Utána fánk szaggatóval kiszaggatom a lángost, kicsit kinyújtom, beleteszem a sajttal megtöltött virslit, s összecsomagolom. Vigyázat, a virsli ne lógjon ki a tésztából! Végül bő olajban kisütöm a lángost. Tanácsok: 1 megfőtt, összetört közepes méretű krumplit is lehet tenni a tésztába, akkor friss marad és még ízletesebb. :) A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |