Tutireceptek.hu fejléc

Virslivel rakott zöldbab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
3 pár virsli
4 főtt tojás
1 nyers tojás
1 tojássárga
1 nagy pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt

bors
vaj

Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vagdossuk, majd forró sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és félre tesszük. A virsliket karikákra vágjuk, 4 tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és ugyancsak karikákra szeljük. A tejfölben elkeverünk egy egész tojást, és egy sárgáját, sózzuk, borsozzuk, majd belereszelünk 2 gerezd fokhagymát. Egy jénai tálat kivajazunk, beleszórunk egy sor zöldbabot, erre szórjuk a virsli karikákat, és meglocsoljuk pár kanál tejföllel. Újra egy sor zöldbab következik, erre kerül a főtt tojás szeletek, pár kanál tejföllel meglocsoljuk. Végül a maradék zöldbab kerül rá, amit a maradék tejföllel meglocsolunk. Tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt átsütjük az egészet.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kelkáposzta » Meggyes rakott piskóta » Rakott Brassói » Brassói rakott káposzta
» Olasz rakott csirke » Hargitai rakott palacsinta » Rakott tepsis burgonya » Hamis túrós rakott tészta
» Rakott cukkini karikák » Sonkás rakott rétes » Rakott sajtos kifli » Rakott pulykamell
» Rakott mákostészta » Rakott brokkoli » Csirkés rakott burgonya » Rakott keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.