Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vizes uborka recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Kapor, só, uborka, torma, esetleg éretlen szőlő vagy egres, de el is maradhat.

Elkészítés:
Közepes nagyságú egészséges uborkákat jól megmossuk, kaprot szintén, meghámozzuk és felvágjuk vékony csíkokra a tormát, minél több, annál jobb az íz. A kimosott uborkásüveg aljára kaprot teszünk és körbe, állítva helyezzük bele az uborkákat, közéje szurkáljuk a tormát. A legtetejére keresztbe tehetünk 1-1 szál tormát, ami lefogja az uborkákat. A tetejére helyezzük a szőlőt vagy egrest, de ez el is maradhat. Egy liter vízre 3 dkg sót számítva, felforraljuk, lehűtjük, és az uborkára öntjük. Egy estét hagyjuk lefedve konyharuhával vagy másnap, pótoljuk a vizet és lezárjuk. 4-5 napon keresztül jó meleg, árnyékos helyen kiforraljuk, hagyjuk, hogy zavarossága letisztuljon. Amennyiben celofán vagy hólyagpapírral kötjük le a tetejét, úgy vizes ruhát teszünk a tetejére, hogy a felduzzadás következtében meg ne repedjen.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Saláta uborka télire » Uborka túrókrémmel » Uborka saláta » Gyors, ropogós uborka.
» Kovászos uborka töltve » Vizes szilva » Diós-sonkás uborkasaláta » Joghurtos uborkaleves
» Uborka, paprika télire » Fokhagymás, kapros uborka » Ricottás uborka » Svéd uborka csalamádéval
» Uborka leves kaprosan » Mézes uborka » Szárnyas uborka saláta » Juhsajtos uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.