Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vodkás fügetorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


Gyúrt tésztához:

300 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
3 evőkanál fügés vodka
175 g lágyvaj vagy margarin

A morzsához:

100 g búzaliszt
50 g cukor
75 g lágyvaj vagy margarin

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
200 g túró
300 g natúr joghurt
50 ml fügés vodka
60 g cukor
250 ml tejszín

Ezenkívül:

2 füge

Elkészítés:


A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel jól átdolgozzuk, végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, mindegyiket
(26 cm átmérőjű) tortalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral letakart sütőlemezre fektetjük, villával többször megszurkáljuk.
A morzsához a hozzávalókat keverőtálba tesszük, keverőfejjel ellátott keverőgéppel morzsává dolgozzuk, majd a három tortalapon elosztjuk. A sütőlemezeket egymás után (légkeverős sütő esetében együtt) a sütőbe tesszük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A tortalapokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk.
A túrót a joghurttal, a fügés vodkával és a cukorral elkeverjük.
A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés túrósmasszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi masszához.
Amint a massza sűrűsödni kezd, a tejszínt keményre verjük, beleforgatjuk. A krémet adagonként nagynyílású nyomózsákba töltjük.
Az egyik tortalapot tortástálra tesszük, a krém felét nagy pöttyökben rányomjuk. A fügét meghámozzuk, az egyiket kockákra vágjuk, és a krémen elosztjuk. A másik tortalapot ráfektetjük, gyengén megnyomjuk. A maradék krémet rányomjuk.
A harmadik tortalapot darabokra tördeljük, ízlésesen a krémre fektetjük. A második fügét félbevágjuk, szeleteljük, és a torta tetején elosztjuk. A tortát 2 - 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tanácsok:
Tipp:

Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fügetorta » Fügetorta friss fügéből » Vodkás citromlikőr » Vodkás mentás csoki koktél
» Diós-csokis baklava » Burgonyás piskóta » Tejbegrízes kekszes » Málnás nektarinsörbet
» Egyszerű Rigó Jancsi » Torta citromhabbal » Csokis Jaffa torta » 3 színű kuglóf
» Túrósfánk » Sajtos rúd candidásoknak » Málnás triffle » Banános sütemény 2


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.