Tutireceptek.hu fejléc

Vödrös savanyúságom recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 l víz
1 l 10%-os ecet
60 dkg cukor
12 dkg só
4 mokkáskanál borkénpor
4 mokkáskanál Na-benzoát
Fekete bors,mustármag,torma,kapor,meggyfa levél, babérlevél ízlés szerint.

Elkészítés:
Hidegen elkeverem a vizet,cukrot és az ecetet. Megvárom amíg teljesen feloldódnak a hozzávalók és utána adom hozzá a Na-benzoátot és a borkénport.
A fűszereket a savanyítandó zöldfélékre szórom. Ezzel a lével bármit savanyíthatok.


A receptet beküldte: kattyus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vödrös savanyúság » Ropogós uborka » Hordós /30 l-es/ » Ecetes-tárkonyos uborka
» Brassói rakott savanyúság » Patisszon kaprosan » Hordós savanyúság másképp » Saláta uborka télire
» Ecetes uborka » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Gyors, ropogós uborka. » Savanyúság hidegen!
» Hordós savanyúság » Olajban eltett fokhagyma » Egyszerű csalamádé » Kovászos uborka, mifelénk


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.