| Vödrös/hordós savanyú eltevése receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 3,5 liter víz (forralva és kihűtve) 40 dkg krist.cukor (helyettesíthető) 8 dl 10%-os ecet, (vagy 4dl 20%-os) 12 dkg só fél cs szalicil 1 tk borkénpor 1 tk citromsavpor (mustármag, babérlevél, koriander mag) Elkészítés: A vizet forralás után hagyjuk kihűlni! A hozzávalókat mind feloldjuk és beletesszük az össz lébe. Annyi savanyítani valót lehet beletenni, amennyit ellep a hideg víz keverék! Tetejére valami nehezéket nagy vastag tányért rátenni. Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan! Tanácsok: Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan! Nem kell légmentesen zárni, de ne potyoghasson bele semmi sem. 3 hét múlva ehető. Folyamatosan is rakhatsz bármit bele, csak tiszta legyen és a lé ellepje. Ha kevés, forralj megint ugyan így levet rá. és folytasd. . . Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 40 kcal A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |