Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vödrös/hordós savanyú eltevése recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3,5 liter víz (forralva és kihűtve)
40 dkg krist.cukor (helyettesíthető)
8 dl 10%-os ecet, (vagy 4dl 20%-os)
12 dkg só
fél cs szalicil
1 tk borkénpor
1 tk citromsavpor
(mustármag, babérlevél, koriander mag)

Elkészítés:
A vizet forralás után hagyjuk kihűlni!
A hozzávalókat mind feloldjuk és beletesszük az össz lébe.
Annyi savanyítani valót lehet beletenni, amennyit ellep a hideg víz keverék!
Tetejére valami nehezéket nagy vastag tányért rátenni. Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan!

Tanácsok:
Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan! Nem kell légmentesen zárni, de ne potyoghasson bele semmi sem. 3 hét múlva ehető.
Folyamatosan is rakhatsz bármit bele, csak tiszta legyen és a lé ellepje. Ha kevés, forralj megint ugyan így levet rá. és folytasd. . .

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 40 kcal

A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú csirkemell » Hordós savanyúság » Vödrös savanyúság » Meggy és szilva eltevése
» Savanyú máj pörköltágyon » Csípős savanyú spagetti » Savanyú raguleves » Savanyú máj
» Savanyúleves káposztával » Bajor savanyú pecsenye » Savanyú krumplifőzelék » Hordós savanyúság másképp
» Savanyú káposzta párolva » Savanyú sertésragu leves » Savanyú marhamáj » Gomba savanyúság


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.