Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 db citrom
4 db alma
1,5 dl almalé
4 ek kristálycukor
20 dkg aszalt vörös áfonya
2,5 dkg vaj
50 dkg konyhakész burgonyagnocchi
3 ek méz
4 ek pisztácia (hántolt)
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A citrom kifacsart levét összekeverjük 5 dl vízzel. Az almákat négyfelé szeljük, kimagozzuk, és a citromos vízbe helyezzük őket.
Az almalét felforraljuk a cukorral, majd beleszórjuk a meleg vízzel leöblített aszalt vörös áfonyát. A felforrósított vajon 3 percig pirítjuk a gnocchit, azután beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett almákat, és további 5 percig pirítjuk együtt.
Végül meglocsoljuk a mézzel és a vörös áfonyás almalével. Tányérokra halmozzuk, megszórjuk a finomra vágott pisztáciával. Forrón, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros meggyleves » Ponty vörösborban » Vöröslencse leves. » Vörös kalóz
» Cukkinis-tejszínes gnocchi » Vörös grófnő » Vöröslencse fasírt » Vöröshagyma töltve
» Vörösboros puncstorta » Vörösboros csülökgulyás » Vörös bolygó torta » Vörösboros csirke
» Vörös Sonja » Szalonnás gnocchi » Vörösboros máj » Vörösboros gombapörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.