Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörös bársony recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

25 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
fél teáskanál só
30 dkg cukor
12 dkg puha Rama
3 db tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
2.5 dl író (tejsavó)
4 teáskanál folyékony piros ételfesték
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna
Krém

25 dkg krémsajt (mascarpone)
25 dkg egyéb krémsajt, vagy sűrű tejföl
3,5 dl sűrű, hideg tejszín
2 teáskanál vaníliakivonat
15 dkg átszitált porcukor
apróra vágott dió, vagy mandula, vagy 50 dkg marcipán

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük ki Ramával a tortaformát. Egy keverő tálban keverjük össze a lisztet, a sót és az átszitált kakaóport, majd tegyük félre.

Kézi mixerrel keverjük a Ramát puhára, adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük, amíg puha nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, majd a vaníliakivonatot és keverjük egyneművé. Az íróhoz adjuk a piros ételfestéket és keverjük jól el. Ezután a nagy keverőedényben lévő Ramás keverékhez lassan hozzáadjuk a lisztet kis adagokban, majd a festett írót is kis porciókban. Végül egy kis csészébe tesszük a szódabikarbónát és hozzáöntjük az ecetet.

Ekkor pezsegni kezd. A habzó keveréket a piros masszához keverjük, majd dolgozzuk át alaposan a tésztát.

A tésztamasszát tegyük a kikent tortaformába és tegyük az előmelegített sütőbe. Nagyjából 25-30 perc alatt sül készre. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki deszkára.

Amikor teljesen kihűlt, műanyagfóliába helyezve tegyük a hűtőbe pár órára, vagy akár egész éjszakára, így könnyebb lesz megtölteni és bevonni krémmel.
A kézi mixerrel keverjük a krémsajtot, vagy tejfölt és a mascarpone sajtot simára. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát.

Keverjük ki jó habosra a legnagyobb sebességgel a robotgéppel. A tejszínt is verjük fel jó kemény habbá és apránként keverjük bele lassú fokozattal a mascarponés krémet.

Egy recés késsel óvatosan vágjuk ketté a tortát és töltsük meg a krémmel. Kb. a felét beletölthetjük, a másik fele a bevonáshoz kell.

De ha marcipánnal szeretnénk bevonni a tortát, akkor több krémet is rakhatunk bele. Hűtsük be kb 1-2 órára.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros eperleves » Vörös bolygó torta » Ádes- vörös lencse
» Borleves vörösborral » Vöröslencse fasírt » Vörösboros puncs 2 » Vörösboros libamell
» Cherrys vörösbor » Vörösboros zúzapörkölt » Almás vöröske » Vörösboros szederdzsem
» Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros málna sorbet » Vöröslencse leves. » Almás vöröskáposzta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.