Tutireceptek.hu fejléc

Vörösbabos – zelleres pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamellfilé
1 doboz vörösbabkonzerv
10 dkg zellergumó
1 szál póréhagyma
1 színes paprika
1 paradicsom
salátalevelek ízlés szerint
2 evőkanál olaj

1 kávéskanál őröltborskeverék
Öntethez: 4 evőkanál ketchup, chili fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítés:
A megtisztított póréhagymát, zellert és a kicsumázott paprikát vékonycsíkokra vágjuk, majd belekeverjük a leöblített babkonzervet.
Az öntethez a ketchupot elkeverjük a fűszerkeverékkel és 4-5 kanál vízzel, majd összekeverjük a baboszö9ldségwkkel. Ha kell sózzuk, beletesszük a megmosott szeletekre vágott paradicsomot is. A leöblített, leszárított csíkokravágott húst kevés forró olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. Tálalásnál ízlés szerinti salátára adagoljuk a paradicsomos babot, rátesszük a forró, sült pulykacsíkokat, szaftjával együtt, és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parajos pulykamell » Májgombóc – leves » Pulykamell+gombás mártás » Birsalmás pulykamell
» Sajttal töltött pulykamell » Alma – banán saláta » Zöldborsós pulykamell » Zöldborsós pulykamell ragu
» Sajtos pulykamell » Zelleres csirke » Karácsonyi pulykamell » Almás pulykamell
» Zelleres palacsintafánk » Pulykamell Gellért módra » Pulykamell baconnal » Csípős pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.