Tutireceptek.hu fejléc

Vörösborban párolt libamájgombóc sajttal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Libamáj 40 dkg,
tojás 2 db,
zsemle 1 db,
vaj 6 dkg,
zöldpetrezselyem 1 ½ cs.,
gomba 8 dkg,
füstölt szalonna 5 dkg,
liszt 6 dkg,
vörösbor 5 dl,
Pannónia sajt 20 dkg,
borsikafű,
őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés:
A szép, érett libamájat hártyájától megtisztítjuk, majd az áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt áttörjük. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a lágy vaj felét, az apróra vágott zöldpetrezselymet, az apró kockákra darabolt gombát és a kisütött, leszűrt, ropogós füstölt szalonnakockákat. Végül annyi lisztet keverünk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Őrölt fehér borssal, borsikafűvel és sóval ízesítjük. Ezután kisebb gombócokat formálunk belőle, és a forrásban lévő vörösborban kifőzzük. Amikor megfőttek, szűrőkanállal kivesszük, felhevített vajra tesszük, és néhány percen át pirítjuk őket. Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött virsli » Nagy sajttál » Mustban párolt karaj. » Sajttal töltött falatkák
» Tejfölös párolt hagyma » Rakott kel sajttal » Párolt káposzta gombával » Málna vörösborban
» Fasírt sajttal » Párolt zőldség » Tejszines hal sajttal » Párolt körte vörös rizzsel
» Sajttal sütött kotlett » Sajttal töltött rizsgolyó » Sajttal töltött pulykamell » Párolt zellerkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.