Tutireceptek.hu fejléc

Vörösborban sült (Római tál) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhahús,
1 kis konzerv paradicsompüré,
1 evőkanál mustár,
1/2 teáskanál őrölt fekete bors,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál só,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
2 szem borókabogyó,
1 evőkanál mustármag,
6 szem szegfűbors,
1/4 l vörösbor,
1 dl tejszín,
kevés liszt.

Elkészítés:
A tálat hideg vízbe áztatjuk.
Összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a sót, borsot és paprikát.
Ezzel jól bekenjük a húst, majd a tálba rakjuk. Mellérakjuk a többi fűszert is, és felöntjük a borral.
200 fokos sütőben kb. 2 óra alatt készre sütjük. Ezután a húst a tálból kiszedjük, felszeleteljük, meleg helyre állítjuk.
A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a liszttel elkevert tejszínt, jól befőzzük, majd visszatesszük bele a hússzeleteket. Burgonyakrokettel vagy –pürével kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőtészta római módra » Csirkemáj római tálban » Római tálban sült csülök » Római ragu
» Csőtészta római módra II. » Rizses csirke római tálban » Római tálban sült csirke » Paradicsomos római rizs
» Lecsó római tálban » Csirkecomb római tálban » Romai talban keszitett.. » Római tokány
» Római csirke » Ponty vörösborban » Borjúsült római tálban » Római rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.