Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros aszaltszilva-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 dl vörösbor
10 dkg magozott aszalt szilva
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1/2 alma
1 leveskocka
1-1 késhegynyi őrölt fahéj, gyömbér, ánizsmag, szegfűszeg,
só, cukor

Elkészítés:
A húsleveskockát és a fűszereket forrald fel 4 dl vízben, közben vágd négybe az aszalt szilvákat. Tedd a szilvát a forrásban lévő levesbe, öntsd bele a liszttel és a tejföllel elkevert tejszínt, és folyamatos keverés mellett kis lángon forrald 5 percig. Végül öntsd hozzá a bort, és vedd le a tűzről. Egy-egy szelet almával és aszalt szilva szemekkel tálald.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros gombapörkölt » Gombás-vörösboros gulyás » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros nyúlgerinc
» Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros szarvaspörkölt » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros meggyleves
» Vörösboros pontyfilé » Vörösboros puncs » Vörösboros szilva » Vörösboros szőlőleves
» Vörösboros szederdzsem » Vörösboros libamell » Vörösboros eperleves » Vörösboros málna sorbet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.