Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros fejtett bableves csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db kisebb füstölt csülök
25 dkg fejteni való bab
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db kisebb zellergumó
1 db paradicsom
1 db hegyes csípős paprika
chilipaprika
zellerlevél
petrezselyem
olaj
vörösbor
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
liszt
tejföl

Elkészítés:
A csülköt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni, közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A répát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.

Amikor a csülök majdnem megfőtt, kiveszem a léből és kicsontozom, s kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem (az esetleges habot leszedem róla).

Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, s együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a csülök levével, belehelyezem a csülökdarabokat, fűszerezem, készre főzöm. A végén öntök bele vörösbort, s keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akarja, készíthet rántást.)

Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, s díszítem chilipaprikával, petrezselyemlevéllel.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros puncstorta » Káposztás bableves » Vörösboros sonkakocsonya » Savanyú zöldbableves
» Sutus leves csülökkel » Zöldbableves » Vörösboros zselé » Vörösboros bodzabogyó íz
» Galyasági bableves » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros csirke » Vörösboros máj
» Vörösboros körte » Jókai finombableves » Jókai bableves » Vörösboros puncs 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.