Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros máj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

30 dkg máj (lehet csirke, sertés)
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 tojás
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál paradicsompüré
paprikakrém
majoranna
rozmaring
bors,
ételízesítő

petrezselyemzöld

Elkészítés:
A vöröshagymát a forró olajra teszem, picit megsózom és fedő alatt üvegesre párolom. Amikor kész, hozzáadom a kis kockákra vágott májat, picit megfuttatom, éppen hogy kifehéredjen, megszórom pirospaprikával, ráöntöm bort, beleteszem a többi fűszereket és készre párolom.
Amikor elkészült ráöntöm a felvert tojást és dermedéséig a tűzön tartom. Ha szükséges, még picit megsózom. Tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.

Tanácsok:
Sós vízben főtt burgonyával, salátával, vagy savanyúsággal tálalom.


A receptet beküldte: valentinia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros bodzabogyó íz » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros sült pulyka
» Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros puncs 2 » Meggyleves vörösboros
» Vörösboros zselé » Vörösboros puncstorta » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros pontyfilé
» Vörösboros zúzapörkölt » Vörösboros libamell » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros hagymás tojás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.