Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros nyúlgerinc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db nyúlgerinc,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zellergumó,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dkg cukor,
2 dl vörösbor,
1 db babérlevél,
2 dl olaj,
só,
szemes bors,
kakukkfű.

Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hártyáitól megtisztított nyúlgerincet száraz pácban érleljük. A zöldségféléket, a vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a nyúlgerinc minden oldalát hirtelen megkapatjuk. Kivesszük, és egy tepsibe rakjuk. Közben az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a zöldségeket, a vöröshagymát és tovább pirítjuk. Felengedjük a borral és belerakjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és sóval, borssal ízesítjük. Lassan felforraljuk, 5-10 perc után ráöntjük a tepsiben lévő nyúlgerincre. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, pihentetjük, majd csontjáról lefejtjük. Felszeleteljük és tálra rakjuk. Közben a zöldségeket a párolólével együtt összeturmixoljuk, ha nagyon sűrű, akkor kevés borral hígítjuk, és felforraljuk.

Tanácsok:
A mártással bőven leöntjük a nyúlszeleteket, és köretként szalvétagombócot adunk hozzá. A megmaradt mártást külön csészében tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros kacsamell » Meggyleves vörösboros
» Vörösboros zselé » Vörösboros máj » Vörösboros szőlőleves » Gombás vörösboros tokány
» Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros sült pulyka » Gombás-vörösboros gulyás » Tepsis sült nyúlgerinc
» Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros eperleves » Vörösboros bodzabogyó íz » Vörösboros libamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.