Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szederdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szeder
50 dkg befőzőcukor
3 dl vörösbor
1 alma

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.
Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.
Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros libamell » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros meggyleves » Szederdzsem
» Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros puncs 2 » Vörösboros kacsamell » Gombás vörösboros tokány
» Meggyleves vörösboros » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros sült pulyka » Vörösboros csülökpörkölt
» Vörösboros zúzapörkölt » Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros puncs » Vörösboros eperleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.