Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szederdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szeder
50 dkg befőzőcukor
3 dl vörösbor
1 alma

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.
Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.
Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csirkeragu » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros bodzabogyó íz
» Gombás vörösboros tokány » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros csülökpörkölt
» Vörösboros puncstorta » Vörösboros puncs » Vörösboros máj » Vörösboros gombapörkölt
» Vörösboros málna sorbet » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros szilva » Vörösboros kacsamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.