Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros vaddisznópörkölt puliszkával. recept

Kategória:


Hozzávalók:
5 kg. vaddisznóhús (comb, oldalas, nyakrész, 1 kisebb füstölt sertéscsülök, 1 dl. étolaj, 3 nagy fej vöröshagyma, 2 szem paradicsom, 2 db. zöldpaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál fűszerpaprika, 1 evőkanál csípős paprikakrém, 25 dkg. erdei gomba (vargánya, tinóru), só, 10-15 szem borókabogyó, 1 kiskanál kakukkfű, 1 kiskanálőrölt fekete bors, 23 db. babérlevél, 3 dl. száraz vörösbor A puliszkához: 1 kg. kukoricadara, 4 liter víz, 4 kiskanál só, 5 dkg. vaj. 1 db. piros színű paprika, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A vadhúst megmossuk, kockára vágjuk. A füstölt csülköt kicsontozzuk és szintén összevágjuk. Az erdei gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. (Ha szárított gombát alkalmazunk, akkor langyos vízben áztatjuk és levével együtt használjuk fel.) Bográcsban felforrósítjuk az olajat és az egészet beletéve átforgatjuk, pörköljük mindaddig, amíg kifehérednek. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát a kisebb kockákra vágott zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot is, majd az egészet átkeverjük, kevés vizet aláöntve Ha a vöröshagyma átpuhult, az egészet megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a csípős paprikakrémet és szükség szerint kevés vízzel ismételten felengedjük. Az egészet ízesítjük sóval, őrölt borssal, törött borókabogyóval, babérlevéllel, kakukkfűvel. Átkeverés után majdnem készre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az erdei gombát is. A készre főzés előtt ízesítjük vörösborral, majd addig főzzük, hogy az étel kissé besűrűsödjön. Ha szükséges utánaízesítjük. Ekkor még tehetünk hozzá kevés vörösbort is az ízhatás érdekében. A puliszkához vizet forralunk, majd v a kukoricadarára öntjük. Meghintjük sóval és addig főzzük állandó kavargatással, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ekkor félretesszük. Vajat melegítünk és kanalat a vajba mártva kiszaggatjuk a köretet. Tálaláskor díszítjük színes paprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítési idő: 200 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros puncs 2 » Vörösboros pontyfilé
» Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros meggyleves » Vörösboros szilva » Vörösboros zúzapörkölt
» Vörösboros szőlőleves » Vörösboros szederdzsem » Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros kacsamell
» Vörösboros puncstorta » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros eperleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.