Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Weimari piritós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
15 dkg császárszalonna,
2 evőkanál olaj,
3 vöröshagyma (30 dkg),
arasznyi póréhagyma (15 dkg),
2-3 dkg fokhagyma,
1 csomó metélőhagyma,
12-15 dkg emmentáli sajt,
2 tojás,
só,
bors,
1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió és kömény,
4 nagy szelet rozskenyér (nem kell túl vastag

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágva olajon kisütjük. A vöröshagymát (fél)karikákra, a pórét vékonyra, fokhagymát és metélőhagymát durvára vágjuk. Ezeket a szalonnára szórva közepeses lángon 10 percig pároljuk, hagyjuk kihűlni.
A sajtot a felvert tojással összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, köményt, hagymát. A kenyérszeleteket a masszával megkenjük, tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180 fok, 15 perc) aranysárgára sütjük.

Tanácsok:
Valamivel tovább tart a melegszendvics elkészítésénél, de talán érdemes megpróbálni.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia pirítós » Pirítós » Krumplikrém pirítósra » Padlizsános pirítós
» Padlizsán krém piritósra » Olasz pirítós » Pirítós májkrémmel » Avokádópüré pirítóssal
» Tükörtojásos pirítós » Avokádókrémes pirítós » Kaviáros pirítós » Paprika-krém pirítóshoz
» Ajvar pirítóssal » Velős pirítós » Lencsekrémes pirítós » Füstölt tofus pirítós


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.