Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Whiski-s cseresznye recept

Kategória:


Hozzávalók:
kb. 4 db 2 dl-es üveghez:
1 kg cseresznye vagy meggy
1 kg befőzőcukor
2 vaníliarúd pépje
1 dl whiski

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, szárait eltávolítjuk, kimagozzuk. A gyümölcs felét alaposan összevagdaljuk.A cseresznyét megmossuk, szárait eltávolítjuk, kimagozzuk. A gyümölcs felét alaposan összevagdaljuk.

Az apró és az egész cseresznyéket összekeverjük a cukorral, a vaníliapéppel, lefedjük, és 3-4 órát állni hagyjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, a forrástól számítva 4 percig főzzük. Belekeverjük a whiski-t, és azonnal forrón az üvegekbe töltjük. Lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés joghurttorta » Pudingos cseresznyés pite » Holland cseresznyetorta » Cseresznyesorbet
» Cseresznyés -meggyes pite » Cseresznyés tekercs » Cseresznyeleves » Diós-cseresznyés lepény
» Cseresznye leves » Cseresznye kobbler » B1 vitamin cseresznyével » Cseresznyepite
» Cseresznyés citromtorta » Kandírozott cseresznye » Gyors cseresznyetorta » Gyors cseresznyés süti


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.