Tutireceptek.hu fejléc

Whiski-s cseresznye recept

Kategória:


Hozzávalók:
kb. 4 db 2 dl-es üveghez:
1 kg cseresznye vagy meggy
1 kg befőzőcukor
2 vaníliarúd pépje
1 dl whiski

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, szárait eltávolítjuk, kimagozzuk. A gyümölcs felét alaposan összevagdaljuk.A cseresznyét megmossuk, szárait eltávolítjuk, kimagozzuk. A gyümölcs felét alaposan összevagdaljuk.

Az apró és az egész cseresznyéket összekeverjük a cukorral, a vaníliapéppel, lefedjük, és 3-4 órát állni hagyjuk. A masszát kevergetve felforraljuk, a forrástól számítva 4 percig főzzük. Belekeverjük a whiski-t, és azonnal forrón az üvegekbe töltjük. Lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés sztrapacska » Cseresznye leves » Pudingos cseresznyés pite » Bécsi cseresznyés muffin
» Fürj cseresznyével » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Cseresznyetorta » Cseresznyés pite kókusszal
» Cseresznyés pite fahéjjal » Cseresznyés kocka » Cseresznyés -meggyes pite » Cseresznye kobbler
» Bújtatott cseresznye » Cseresznyeturmix » Cseresznyés-mandulás pite » Cseresznyepite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.