Tutireceptek.hu fejléc

Zabkenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
400 g langyos víz
40 g tejföl
15-20 g só
400 g zabliszt (Vagy 300 g zabliszt, 100 g zabpehely)
100 g sikér
20 g gyümölcscukor
1 cs porélesztő (7g)

Ha szeretnéd tehetsz bele egy kis lenmagot/napraforgómagot/szárított paradicsomot/olivát ezekből összesen maximum 50 g

Elkészítés:
Kenyérsütőgépbe a hozzávalók sorrendjébe bepakoljuk, és normál (3 órás), fehérkenyér sütőprogramján megsütjük. Isteni és akár egy hétig is puha.

Tanácsok:
Mi sosem rakjuk zacskóba, csak azt a felét amiből vágtam letakarom zacsival. így megmarad a ropogóssága és nem is fülled be:)


A receptet beküldte: Sabriwna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós Lepény Albi módra » Rozmaringos ünnepi kenyér » Tojásmentes tepertős pogácsa » Almás briós Briell-nek
» 24 órás kenyér » Isteni pizzás rúd » Húsvéti kalács » Francia croissant
» Egyszerű házi fehérkenyér » Kolbászos pogácsa » Andi féle kenyérsütős kenyér » Tejfeles pogácsa
» Hagyományos házi fehér kenyér » Virsli kabátkában » Éjszakai lángos » Kenyérpótló


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.