Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabkenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
400 g langyos víz
40 g tejföl
15-20 g só
400 g zabliszt (Vagy 300 g zabliszt, 100 g zabpehely)
100 g sikér
20 g gyümölcscukor
1 cs porélesztő (7g)

Ha szeretnéd tehetsz bele egy kis lenmagot/napraforgómagot/szárított paradicsomot/olivát ezekből összesen maximum 50 g

Elkészítés:
Kenyérsütőgépbe a hozzávalók sorrendjébe bepakoljuk, és normál (3 órás), fehérkenyér sütőprogramján megsütjük. Isteni és akár egy hétig is puha.

Tanácsok:
Mi sosem rakjuk zacskóba, csak azt a felét amiből vágtam letakarom zacsival. így megmarad a ropogóssága és nem is fülled be:)


A receptet beküldte: Sabriwna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pita tészta » Lapkakenyér » Gépi házikenyér » Hamburger zsomle
» Zsíroskenyér másképpen » Kefíres kiflik » Magos kenyér » Indiai kenyér
» Túrós pogácsa egyszerűen » Baconos pogi » Focaccia(olasz lángos) » Fokhagymás Graham kenyér
» Gombás tekercs » Töltött lángos » Foccacia » Szatyros lángos


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.