Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes-áfonyás keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
16 db kekszhez:
25 dkg puha margarin
10 dkg fruktóz
15 dkg Up-date lisztkeverék édes –
sós süteményekhez
22,5 dkg zabpehely
20 dkg áfonya
1 ml sütőpor

Elkészítés:
Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel.
Habosítsuk ki a margarint a fruktózzal, és dolgozzuk össze alaposan a lisztkeverékkel, végül forgassuk bele az áfonyát.
Formáljunk vizes kézzel 16 egyforma golyót, tegyük jó távol egymástól a lemezen, hogy szétterülhessenek.
Óvatosan lapogassuk le a golyókat. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 15-20 percig, míg aranybarna lesz.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-kókuszos keksz » Vaniliás keksz » Zabkorpás-csokoládés keksz » Csokoládés keksztekercs
» Kekszes sütemény » Kókuszos-diós paleo keksz » Kekszes, tejfölös szelet » Karácsonyi keksz
» Sütőtökös-almás kekszes » Keksztorta Mamóca módra » Sajtos keksz » Szezámmagos keksz
» Kekszes » Darálós keksz » Aszalt gyümölcsös keksz » Keksztekercs II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.