Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes-csokis keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
12 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljesőrlésű liszt vagy zabkorpa
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg diétás tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható, én kakaóport tettem bele)

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire.
Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is.

A vajat robotgéppel habosra keverem az édesítővel, majd hozzádolgozom a tojást.

A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom. Majd jöhet a száraz anyaghoz a tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozom.

A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom.

10-12 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Kb. 30 tallér lesz belőle.


A receptet beküldte: rekag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös kekszcsoda » Kókuszos rakott keksz » Kekszes túrótorta » Mazsolás fogyikeksz 1.
» Pötyike (csokiskeksz) » Sajtos keksz II. » Kakaós-kókuszos keksz » Zabikeksz
» Darált kekszes krémes » Mandulás keksztekercs » Sütőtökös-zabos keksz » Sült máj kekszpanírban
» Vörösáfonyás keksz » Ragasztós albertkeksz » Zabkorpakeksz » Almás mézes keksz


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.