Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes meggyes sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók: 30 cm átmérőjű formához

25 dkg zabpehely (aprószemű)
5 dkg zabkorpa (ha nincs, mehet helyette zabpehely)
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg lágy sötétbarna nádcukor
25 dkg puha vaj
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 üveg meggybefőtt (vagy kb.60-70 dkg friss gyümölcs)
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál fahéj
2 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
Kivajazom a kerámiaformát és a sütőt bekapcsolom 180 fokra.

A meggyet leszűröm és félreteszem, a levét elkeverem a citromhéjjal, fahéjjal, pici cukorral és az étkezési keményítővel. Kis lángon folyton keverve besűrítem, belekeverem a meggyet és félreteszem hűlni.

A száraz hozzávalókat elvegyítem, a vajat a barna cukorral és a vaníliával habosra keverem, hozzáadom a szárazakat is. Morzsás állagú lesz, nagyjából összeáll. A felét belenyomkodom a formába, elterítem rajta a meggyet, majd a maradék tésztát rámorzsolom a tetejére.

180 fokon kb. 20 percig sütöm, aztán a formában hagyom kihűlni.

Tanácsok:
Ha van friss gyümölcs, akkor csak elég rászórni jó sűrűn a tésztára. Készülhet szederrel, málnával, bármilyen savanykás gyümölcs finom hozzá.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes teasütemény » Habos-almás sütemény » Citromos sütemény » Meggyes másik
» Meggyes piskóta 2. » Gyümölcsös sütemény » Egyszerű finom meggyes » Meggyes pite 2
» Kavart kakaós-meggyes » Túrós meggyes » Kavart meggyes süti » Epres sütemény
» Meggyes krémes » Cseresznyés (meggyes) süti » Rumos kétszínű sütemény » Ünnepi sütemény citromosan


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.