Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zalai erdésztokány recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
50 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
3 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg kolbász
20 dkg virsli
5 közepes db csemegeuborka
1 ek mustár
1.5 dl tejföl
1 csapott ek finomliszt
15 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
2 közepes db sárgarépa

Elkészítés:
A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, fokhagymával, és rátesszük a felkockázott húst.
Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Mielőtt teljesen megpuhul, beletesszük a felkarikázott kolbászt, virslit, uborkát és a mustárt.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz adjuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, ráöntjük a ragura, és még pár percig főzzük


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai dödölle » Zalai zöldbab » Zalai csirkeleves » Erdésztokány
» Zalai lepény » Zalai ürüleves » Zalai krémes » Boros körteleves
» Becsinált leves » Zöldséges karfiolleves » Céklaleves » Áfonyás zableves
» Zöldségleves főzés nélkül » Holland sajtleves » Gezemice leves » Almás sütőtökleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.