Tutireceptek.hu fejléc

Zarzuela recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 db homár
12 db közepes garnéla (16/20-as)
12 db fekete kagyló
12 db szívkagyló (vénuszkagyló)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
5 dkg serrano sonka
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál dijoni mustár
só, bors
6 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1,5 dl száraz fehérbor
1 db citrom
1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:
Egy nagy lábasban 3-4 liter vízet forralunk, amit a petrezselyem felével, babérlevéllel, sóval, fokhagymával és szeletelt sárgarépával, valamint citrommal ízesítünk, és amibe 3 percig főzzük a homárt. A főtt homárt alulról, hosszában kettévágjuk, tepsire tesszük. A homárt meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük, megkenjük a dijoni mustárral, lefedjük 4 szelet sonkával, meghintjük a felkockázott hagymával. Sötőben grillfokozaton 3 percig pirítjuk.

Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beleteszünk 1-2 gerezd szeletelt fokhagymát, a maradék laskára vágott petrezselymet, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat, felöntjük a fehérborral és a paradicsompürével, és 2-3 perc alatt hirtelen átpirítjuk. A paradicsomos tenger gyümölcsei ragut a homárra tálaljuk, citromkarikákkal díszítjük.
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos kukoricatorta » Házi cukorgyártás » Egy lépés » Shaorma házilag
» Házi joghurtom » Reggeli paleolit diétához » Csalános árpakása » Répás-diós nyuszi kedvence
» Amerikai fánk » Szója-puffancs » Snidlinges házi sajt » Teljes kiőrlésű mézeskalács
» Rózsazselé » Szilvalekvár főzése sütőben » Fél paleo meggyes süti » Sárgarépás babkrémleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.