Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zarzuela recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 db homár
12 db közepes garnéla (16/20-as)
12 db fekete kagyló
12 db szívkagyló (vénuszkagyló)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
5 dkg serrano sonka
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál dijoni mustár
só, bors
6 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1,5 dl száraz fehérbor
1 db citrom
1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:
Egy nagy lábasban 3-4 liter vízet forralunk, amit a petrezselyem felével, babérlevéllel, sóval, fokhagymával és szeletelt sárgarépával, valamint citrommal ízesítünk, és amibe 3 percig főzzük a homárt. A főtt homárt alulról, hosszában kettévágjuk, tepsire tesszük. A homárt meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük, megkenjük a dijoni mustárral, lefedjük 4 szelet sonkával, meghintjük a felkockázott hagymával. Sötőben grillfokozaton 3 percig pirítjuk.

Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beleteszünk 1-2 gerezd szeletelt fokhagymát, a maradék laskára vágott petrezselymet, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat, felöntjük a fehérborral és a paradicsompürével, és 2-3 perc alatt hirtelen átpirítjuk. A paradicsomos tenger gyümölcsei ragut a homárra tálaljuk, citromkarikákkal díszítjük.
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors reform almás » Mûzlis sûtemeny » Tökös Lasagne » Töksaláta
» Alma-sárgarépa saláta » Répás-diós nyuszi kedvence » Lencsefasirt 2 » Zabfasírt
» Túrógombóc zabkorpával » Csicsókapüré zöldfűszerekkel » Mogyorós sajtgolyó » Sukiyaki
» Zelleres zabpehelygolyó » Rakott cukkini ala Niobe » Gombás rakott palacsinta » Kolbászos krumplitekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.