Tutireceptek.hu fejléc

Zebratorta 3. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
1,5 dl víz,
1,5 dl olaj,
37 dkg liszt,
1 cs sütőpor (10 gr),
2 púpozott evk. kakaó

Elkészítés:
A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 ek-lal többet teszünk).

Tortaformába töltjük az alábbiak szerint:

a tortaforma közepébe csurgatunk 2 ek világos masszát, majd rá 2 ek kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni, Tetszés szerint porcukorral megszórjuk vagy csokimázzal bevonjuk, de üresen is maradhat.

Tanácsok:
Készítettem már "töltött" zebrásat is (a képen), akkor egy megfőzött (kihűtött) tejszínes pudingot kikevertem egy kocka rámával és porcukorral, amibe egy kis olvasztott fehér csokit kevertem. Oldalára is jutott a krémből és beszórtam reszelt csokival. Tetejére díszként drazsét tettem. Hmmm...


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos zebratorta » Zebratortám tippekkel » Zebratorta másképp » Zebratorta egyszerűen
» Zebratorta 2. » U1 Zebratorta » Fekete-fehér süti » Meggyes túrófelfújt 2.
» Narancsos túrótorta » Mákos krémes » Csokoládés piskótatekercs » Meggyes pite 3
» Tojáslikőrös kuglóf » Csupa eper kehely » Dió kockák » Ribizlis mikrós piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.