Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres burgonyapüré recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 közepes zellergumo
1-2 dl csirkealaplé/leveskockábol is lehet/
3 evőkanál vaj
1 dl tejszin habbá verve

őrölt fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegitjük,a burgonyákat több helyen villával megszurkáljuk,majd kb.1 órára a sütőbe tesszük,ezalatt teljesen megpuhulnak. Amikor kissé kihültek,meghámozzuk és krumplinyomon átnyomjuk. Amig a burgonya sül,a zellert meghámozzuk megmossuk, kockára vagdaljuk és annyi csirkealaplében,amennyi éppen ellepi,lassu tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük,és krumplinyomon átnyomjuk.Összekeverjük a burgonyával.Egy nagy lábasban átmelegitjük,közben belekeverjük a vajat meg a tejszinhabot.Sóval,borssal,szerecsendioval ízesítjük.Ha szükséges, kevés csirkealaplével hígíthatjuk.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyapüré MACI módra » Burgonyapüré(apósom módra) » Zelleres spagetti » Zelleres burgonyapürépüré
» Diós-zelleres haltekercsek » Zelleres párolt pulykamell » Burgonyapürében sült tojás » Zelleres ráksaláta
» Tepsis sajtos burgonyapüré » Burgonyapüré csőbensülve » Zelleres túrókrém » Zelleres sertéssült
» Tonhalas-zelleres krém » Zelleres palacsintafánk » Burgonyapürés szendvics » Zelleres burgonyakrémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.