Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres ráksaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 nagyobb zellergumó
30 dkg főtt rákhús (jó a boltban kapható rákrudacskák is)
2 teáskanál mustár
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem zöld
1 teáskanál tárkony
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl (vagy natur joghurt)
só, bors

Elkészítés:
Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőjét is használhatjuk. Tegyük a zellercsíkokat egy nagy salátás tálba, majd kanalazzuk rá a mustárt, a tejfölt (joghurtot), a majonézt, ízesítsük sóval, kevés borssal, citromlével, összevágott petrezselyem zölddel és tárkonnyal. Adjuk hozzá a főtt rákhús felét, ill. a felkarikázott rákrudacskákat, majd az egészet jól keverjük össze.

Tanácsok:
Tálalási javaslat:
Üveg salátástálkák aljára tegyünk pár levél ropogós salátalevelet, majd kanalazzunk rá a zellersalátából. Tetejére halmozzunk még a főtt rákhúsból.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű ráksaláta » Zelleres spagetti » Zelleres palacsintafánk » Zelleres burgonyapüré
» Zelleres párolt pulykamell » Zelleres zabpehelygolyó » Majonézes ráksaláta » Tonhalas-zelleres krém
» Avokádós ráksaláta » Spanyol ráksaláta » Burgonyaleves(zelleres) » Zelleres burgonyakrémleves
» Zelleres csirke » Zelleres burgonyapürépüré » Diós-zelleres haltekercsek » Zelleres sertéssült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.