Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres, savanyú lencseleves recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg lencse
1 db zeller
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevel
1 ek tárkonyecet
2 fej hagyma

Elkészítés:
A lencsét 10 órán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főzni. Kb. 15 perc múlva 1 db friss zellert megtisztítunk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük és a lencséhez keverjük. Beleteszünk 2 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet és ízlés szerint ételízesítőt. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntünk 1 ek tárkonyecetet. Tetszés szerint csöppnyi rántással sűríthetjük. 2 fej hagymát apró kockákra vágunk, és kevés olajon pirosra sütjük. A tányérokba kimert levesre szórjuk.

Tanácsok:
Makrobiotikus


A receptet beküldte: Antea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú májleves » Savanyú krumpli leves » Kannás savanyú télire » Dobálós savanyúság
» Savanyú marhamáj » Gyors édes-savanyú saláta » Tonhalas-zelleres krém » Savanyúság télire
» Csípős savanyú spagetti » Rakott savanyú káposzta » Kínai erős-savanyú leves » Édes-savanyú burgonya
» Vödrös savanyúság » Savanyú zöldbableves » Édes-savanyú káposzta » Lencseleves ...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.