Tutireceptek.hu fejléc

Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb zellergumó
3 db burgonya
1.5-2 dl főzőtejszín
3 ek liszt
8 dkg vaj

bors
1-1,5 l víz

Elkészítés:
A zellergumót és a burgonyát megpucolom, apró kockára összedarabolom. A vajat a fazékban felolvasztom (én wok-ot használtam hozzá). A zellert és burgonyát a vajon megpárolom, ha nem ereszt levet,akkor felöntöm egy kis vízzel és lefedem.Addig párolom a fedő alatt amíg puha (omlós) nem lesz.
A fazékban lévő zöldséget megszórtam a lisztel, a sóval, és a borssal, majd átforgattam.
Ezután az 1-1,5 liter vízzel felengettem, 10 percig főztem. Levettem a gázról és botmixerrel átturmixoltam.
Beleöntöttem a 1,5-2 dl tejszínt és felforraltam (egyet rottyanjon).

Tanácsok:
Ha nem elég sűrű, tehetünk még hozzá lisztet.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: gabybaby19


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós szárnyas-krémleves » Finom zöldségleves » Tejszínes eperkrém-leves » Mandulás fokhagymaleves
» Bojtárleves » Barátfülés húsleves » Alföldi pulykaraguleves » Erdélyi húsgombócleves
» Böjti paradicsomleves » Ízletes gulyásleves » Savanyú-édes leves » Villámgyors kukoricaleves
» Mazsola leves 1. » Tormaleves » Fokhagymás camembert-leves » Osztrák burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.