Tutireceptek.hu fejléc

Zellerleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
1 zellergumó,
1 nagyobb szem burgonya,
1 zöldségleves-kocka,
1 ág friss kakukkfű,
2 szál friss vagy 2 teáskanál szárított lestyán,
só, bors

Elkészítés:
Forrósítsuk fel a olajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz. Tegyük bele a felszeletelt zellergumót és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük az összevágott lestyánlevéllel, a sóval, a darált borssal és a leveskockával. Öntsünk alá pár deci vizet, fedjük le, és kis lángon pároljuk 10-15 percig. Ha már puha a zöldség, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd jól forraljuk össze. Kézi mixerrel pürésítsük, majd tálaljuk poharakba, leveses csészékbe.

Tanácsok:
Tetejét megszórhatjuk pirított magokkal vagy kenyérkockákkal és megcsorgathatjuk pár csepp tökmagolajjal is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns zellerleves » Zellerleves pikánsan » Zellerleves barna rizzsel » Zellerleves sajtfelfújttal
» Húsos csicseriborsó » Tökpüréleves » Zöldbabos disznócsorba » újévi káposzta leves
» Citromos -túrótorta » Fűszeres sütőtök-krémleves » Sajtos karfiolleves » Gazpaccio
» Zöldborsós metélt » Zöldséges fehérbab leves » Barackleves » Gesztenyés-áfonyás pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.