| Zöld metélttel körített pulykamell mártásban receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 1 csomag zöld metélt tészta (50 dkg) # 60 dkg pulykamellfilé # 2 evőkanál vaj # 1 késhegynyi sáfrányos szeklice # 1 teáskanál zöldbors (lében) # 4 dl tejszín # 2 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, aranybarnára pirítjuk benne a húst. Kiszedjük. A visszamaradt vajra szórjuk a sáfrányos szeklicét, a zöldborsot, ráöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. A keményítővel besűrítjük. A tésztát közben a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A maradék vajon átforgatjuk. A húst belekeverjük a mártásba, összeforrósítjuk, és a tésztával körítve tálaljuk. Tanácsok: Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva 1 adag: 685 kcal A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |