Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabfőzelék zabfasírttal (vegan) recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
A zöldbabfőzelékhez:
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
babérlevél
1 pohár szójajoghurt
1 ek.fehérliszt
olaj
1 ek. ecet
cukor
só, vegamix

A zabfasírthoz:
20 dkg zabpehely
10 dkg zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 ek. pirospaprika
1 ek. szezámmag
1 tk. őrölt kömény


Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Ezután beletesszük a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, teszünk bele sót, vegamixet, petrezselymet, babérlevelet. Közben a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel. Ha a zöldbab puha, hozzádjuk a habarást. Végül beletesszük a cukrot, ecetet, és alaposan elkeverjük.
A fasírthoz az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, szezámmagot, az összetört fokhagymát és a fűszereket. Ha az egész megpárolódott, felöntjük 2.5 dl vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ezután fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói bulgur (vegan) » Vegán epertorta » Brokkolikrémleves (vegan) » Diósült (vegan)
» Zöldséges vegan rizottó » Tzatziki (vegan) » Vöröslencse fasírt (vegan) » Fánk (vegan)
» Szeder smoothie (vegan) » Tejberizs (vegan) » Lecsós tarhonya (vegan) » Kukorica-krémleves (vegan)
» Spanyol sült rizs (vegan) » Kínai sült tészta (vegan) » Quesadilla (vegan) » Házi müzliszelet (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.