Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabos lencsesaláta fetával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személyre

300 g lencse
2 répa
2 köteg zeller
300 g. zöldbab
200 g fetasajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál snidling
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál almaecet

bors

Elkészítés:
A lencsét áztasd vízbe egy éjszakára.
Másnap tedd fel kbo egy órára főni, majd jól csepegtesd le.
A répákat pucold meg és vágd szeletekre.
A snidlinget és a zellert is darabold fel, a zöldbabot (konzervet vagy mélyfagasztottat is használhatsz) vágd két centis darabokra.
Utóbbit sós vízben párold kb. öt percig, majd add hozzá a répát és a zellert, és további 4 percig főzd.
Végül öntsd le a zöldségekről a főzőlevet és alaposan csepegtesd le őket.
A lencsét és a zöldségeket keverd jól össze, add hozzásuk a petrezselymet és a snidlinget is.
Végül az olívaolajból, almaecetből, sóból és borsból készített öntettel locsod meg.
A lencsesalátát szétmorzsolt vgy felkockázott feta sajttal tálald.


A receptet beküldte: Ne add fel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetával töltött paradicsom » Lencsesaláta gombával » Sajtkrém fetával » Zöldbabos fasírt
» Lencsesaláta 2. » Zöldbabos csirkemell » Lencsesaláta malachússal » Zöldbabos hús
» Lencsesaláta Maris módra » Újévi lencsesaláta » Zöldbabos pulykatekercs » Lencsesaláta
» Lencsesalátám » Mustáros lencsesaláta » Zöldbabos rakott krumpli » Fetával töltött csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.